Välja äpple

En klok människa som jag känner sa: Om du står framför ett fint äppelträd fullt med stora saftiga äpplen, försöker du då få tag på ett av de äpplen som hänger allra högst upp i trädet när det hänger andra rakt framför näsan? Ibland anstränger vi oss jättemycket för att nå de äpplen som hänger högst upp fast det finns minst lika fina äpplen inom räckhåll!




Ny mat-era på väg

img_6807 (MMS)

Såg precis FOOD, INC., dokumentär om amerikansk köttproduktion och blev upprörd, äcklad och motiverad till förändring! Egentligen bekräftade filmen vad jag redan vet men det är alltid bra med påminnelse! Så viktigt att tänka på är: 1. Basera kosten på näringsrika, ekologiska, närproducerade grönsaker och baljväxter 2. Säga nej till sojaprodukter och halvfabrikat 3. Äta kött max ett par gånger i veckan och då njuta av det! Självklart ekologiskt och närproducerat. Min vision: Bättre att äta skära ner på mängden mat än på kvalitén!


Do or do not, there is no try - Yoda wisdo...

img_0412 (MMS)

Do or do not, there is no try - Yoda wisdom.  I Egypten gick nästan fiskfobin bort efter mycket simmande i havet. I år ska bli ett riktigt do-år. Inte känna efter så mycket utan mer bara göra!


On the road Finns det något bättre än käns...

img_0509 (MMS)

On the road Finns det något bättre än känslan av att vara på väg? När allt är i förändring runt om kring är det lätt att själv hitta till nuet och bara hänga med!


Shoppingkalender 2011

img_6807 (MMS)

Man kan spara mycket pengar på att shoppa vid rätt tidpunkter. Här är mina hållpunkter 2011!  - Januari. Rea på höstkollektionerna. Fynda kvalitetskoftor i ull från bl.a Benetton, underkläder och andra tidlösa plagg för minst 50 procents rabatt.  - Februari. Bokrean.  - April. Rea på skidkläder. Gäller att ligga ett år före för att hitta bra reapris. - Juli. Självplock jordgubbar. Fyll frysen så det räcker under hela året. - Juli. Drömre(s)an. Sommarrea i Milano. - Augusti. Noa Noas sommarrea. Plus all annan sommarrea!  - Augusti. Börja spara aktier? Om det inte dyker upp någon finanskris eller dyl. så går börsen ofta bra på hösten.  - November. Bra priser på sistaminutenresor till solen.  - December. Beckmans och Konstfacks julmarknad. Foto: På bröllop I reafynd. Sammetskavajen från Tiger inhandlades för 900 kr på Vingåker (ord. pris över 4000 kr). Tunn, vit sidenblus hittades på julrea (halva priset). Sammetsväskan fyndades på sommarrea i liten butik i Vadstena.


Nyårsafton med farmor

img_6807 (MMS)

Världens bästa farmor fyllde 90 på nyårsafton. Har haft ett par fantastiska dagar med god mat, vila, långpromenader och mys! Tack för att du finns <3 Foto: Winter wonder land utanför farmors hus


RSS 2.0